Openingstijden


woensdag 20.00 - 00.30
donderdag 20.00 - 01.00
vrijdag  17.00 - 03.00
zaterdag 19.00 - 03.00
zondag 17.00 - 23.00

zaterdag 24 februari 2018

The Ashgrove
In 1958 opende Ed Pearl, een 21 jaar oude muziekliefhebber, een club in Los Angeles die het Mekka werd voor de blues:  “Ash Grove”. 
In 2015 kwamen 4 blues-liefhebbers elkaar tegen in Alkmaar. Ze hadden allemaal al jarenlange muzikale ervaring en waren allen toe aan een nieuwe uitdaging: de Blues. Bekende en minder bekende blues, op een eigen manier gespeeld. Soms stuwend en stompend, dan weer fluisterzacht of swingend.
De rauwe en soms zwoele stem van Martin Wester op gitaar en de mondharmonica, de afwisselend fluisterende en schreeuwende gitaar van Joost Piscaer ondersteund door het strakke drumwerk van Theo Tromp en de knorrende en ronkende bas van Jan-Jansen zorgen samen voor een illuster Blues-geluid. 
De band die deze vier blues fanaten vormen, is vernoemd naar de beroemde blues club in Los Angeles en staat garant voor een heerlijk avondje bluesmuziek, vol afwisseling. 

Diverse café’s, podiums en Festivals ( Lakeside Blues en Alkmaar Blues Express ) hebben al kennis gemaakt met The Ashgrove ( “Vette blues uit de polder” )

Martin Wester: Leadzang – gitaar – mondharp.
Joost Piscaer: Gitaar.
Jan Jansen: Bas
Theo ( Tjoe ) Tromp: drums/zang

Aanvang 22:00 uur

zondag 25 februari 2018

MDY Band

MDY staat voor Muziek, Dans & IJzersterke nummers uit de top 100. Hits van onder meer Deep Purple, U2, Kings of Leon, De Dijk en The Calling worden achter elkaar de zaal in geslingerd en staan garant voor een feest van herkenning.

Aanvang 18:30 uur

donderdag 01 maart 2018

Klaverjasdrive

De gezelligste klaverjas drive van de regio! Er zijn elke keer weer mooie prijzen te winnen, maar het is vooral erg gezellig! 

Schrijf je in via info@cafe-lokaal.nl! Gezelligheid gegarandeerd! 

Kosten € 5,00 p.p. (incl. 1 consumptie)

Aanvang 19:30 uur

zaterdag 03 maart 2018

Bloes Broers

Blues is wat de mannen van de Bloes Broers samenbrengt en dan wordt er niet gezocht naar de bekende klassiekers, maar naar bluesnummers met een extra dimensie die het ook voor de muzikanten spannend houdt. De laatste jaren is Vincent Hiemstra de lead gitarist en met hem is de sound van de Bloes Broers meer volwassen en vetter geworden. Slow blues in mineur is de persoonlijke voorkeur van de Bloes Broers, maar de voetjes gaan vanzelf van de vloer met de aanstekelijke swingnummers die natuurlijk ook op het repertoire staan.

Hans Schoone: bas, 
Herman Schoone: gitaar, mondharmonica en vocals. 
Marc Huis in ‘t Veld: drums en vocals
Vincent Hiemstra: sologitaar en vocals.


Aanvang 22:00 uur

zondag 04 maart 2018

Jazz jam

Voor liefhebbers van traditionele en moderne jazz! Kom mee spelen, of lekker luisteren.

Meer Jazz jamsessie Heemskerk info en impressies:
https://www.facebook.com/jazzjamsessieheemskerk/?pnref=story

Aanvang 14:00 uur

zondag 04 maart 2018

Rockinitis

Rockinitis is Jack van Schie (gitaren en zang), Kees Wassenaar (drums) en Cees Ebbinge (basgitaar). Jack van Schie speelde vele jaren in de Bintangs, maakte met hen een tiental albums, deed meer dan duizend concerten en combineert in Rockinitis de rol van zanger met die van gitarist. Zijn virtuositeit op gitaar is natuurlijk al langer bekend, maar uit zijn werk met Rockinitis blijkt nu ook dat zijn vocale kwaliteiten een goed bewaard geheim zijn geweest. Bescheiden als hij is, zwakt hij dit zelf graag af tot: "It's not the singer, but the things he sings". Ook Kees Wassenaar heeft zijn muzikale sporen ruimschoots verdiend. We kennen hem als begenadigd drummer van Tent, Taurus en Unza Unza Orkster. In Rockinitis is hij letterlijk en figuurlijk maatgevend. Of zoals hij - filosoof van de band - zelf altijd zegt: "My timing is of the essence". Bassist Cees Ebbinge speelde de laatste 10 jaar NL plat met zijn Rolling Stonestributeband en ook voor hem geldt: "If it ain't low, I don't wanna know". Rockinitis bestaat nog maar net en is nu al vermaard om z'n pakkende optredens. De band staat garant voor een paar dampende sets, gepeurd uit het explosieve mengsel van rhythm & blues, New Orleans funk en southern rock. Maar what's in a name? Elk optreden is een enerverende gebeurtenis met ruimte voor nieuw en bestaand repertoire dat van de band een eigen, ruw-gepolijste aanpak krijgt. Met aanstekelijke consequenties voor het publiek.


Aanvang 18:30 uur

maandag 05 maart 2018

Quiz Night I

De leukste quiz van de regio! 

Vorm een team van maximaal vijf personen. Wie weet er veel van sport, topografie, films muziek, foto's, geschiedenis in je vrienden groep? Maak een mooie mix en schrijf je in! 
kosten € 2,50 p.p. 

Quiz Night vol? Probeer dan:

1e maandag vd maand
2e dinsdag vd maand
3e maandag vd maand
3e woensdag vd maand (vol)
4e donderdag vd maand (vol)

Inschijven via info@cafe-lokaal.nl

Aanvang 20:00 uur

dinsdag 06 maart 2018

Quiz Night II

De leukste quiz van de regio! 

Vorm een team van maximaal vijf personen. Wie weet er veel van sport, topografie, films muziek, foto's, geschiedenis in je vrienden groep? Maak een mooie mix en schrijf je in! 
kosten € 2,50 p.p. 

Quiz Night vol? Probeer dan:

1e maandag vd maand
2e dinsdag vd maand
3e maandag vd maand
3e woensdag vd maand (vol)
4e donderdag vd maand (vol)

Inschijven via info@cafe-lokaal.nl

Aanvang 20:00 uur

woensdag 07 maart 2018

Bierproefavond
 
Voor € 14,00 4 heerlijke bieren. Het menu is samengesteld door de heren van Brouwerij 5Hoog! 

Aanvang 20:00 uur

donderdag 08 maart 2018

Acoustic Jam

Jamsessie onder leiding van Martin van Zijl

Aanvang 20:00 uur

vrijdag 09 maart 2018

VrijMiBo

Weekend! Tijd voor een borrel met je vrienden om even de week door te nemen.

Aanvang 17:00 uur

zaterdag 10 maart 2018

Uncle Sue

Uncle Sue is een zevenkoppige Haarlemse Funk en Soul Band met eigen verhaal en swingende blaassectie.

Eigenwijs repertoire en net even wat minder voor de hand liggende juweeltjes van onze muzikale helden. Een sound die teruggrijpt naar de 60’s en 70’s. Daar voelt Uncle Sue zich thuis. Dit komt terug in de eigen retro uitstraling. Strak in het pak met classy energieke zangeres. Denk aan Sharon Jones & the Dap Kings, Bamboos, Slim Moore, James Brown, Amy Winehouse, Otis Redding e.a…

Aanvang 22:00 uur

zondag 11 maart 2018

Join the band!

Voor elke Join the Band Sessions aflevering wordt er een setlijst van een aantal bekende popsongs opgesteld. Die setlijst is ruim van voren te vinden op de website van Join the Band Sessions onder de tab Agenda. Ook de uitvoering die gespeeld gaat worden staat daarbij vermeld inclusief een YouTube filmpje. De ervaren huisband kan al die nummers spelen in de vermelde YouTube uitvoering. Natuurlijk worden de nummers niet exact nagespeeld maar het YouTube filmpje is wel het uitgangspunt mbt de akkoorden en de opbouw van het nummer. Er blijft altijd ruimte voor improvisatie. De meespeelmuzikanten bereiden één of een paar nummers goed voor, zodat zij de plaats van een huisbandlid kunnen overnemen of aanvullend met de huisband mee kunnen spelen.

Als meespeler kun je je individueel opgeven via het inschrijfformulier op de website van Join the Band Sessions onder de tab Inschrijfformulier. Van belang is, dat je laat weten aan welke aflevering(en) je mee wil doen, welk instrument je bespeelt en natuurlijk met welk(e) nummer(s) je mee wilt spelen. De volgorde van de setlijst wordt om 18.00 uur op de dag van de sessie bekend gemaakt. We verwachten dat de meespelers vanaf dat moment aanwezig zijn. Dan hoor je wanneer je het podium op gaat en kun je alvast een beetje in de sfeer komen samen met de andere deelnemers en de huisbandleden.

Wil je meedoen? Schrijf je dan zo snel mogelijk hier in: http://jointhebandsessions.nl/?page_id=1783

Aanvang 18:30 uur

woensdag 14 maart 2018

Smooth Latin Party

Tafels en stoelen aan de kant! 
Zoals bekend zijn in Lokaal sinds enige tijd salsa, kizomba en bachata lessen te volgen. Maar wat heb je aan die skills als je ze nergens kan gebruiken??

Daarom gaan wij 1x per maand na de lessen op woensdag in lokaal zelf vrolijk verder! Dj el Tito zorgt voor de juiste deuntjes, leerlingen en iedereen die het leuk vind kan komen feesten en dansen op deze salsa night! 

Aanvang 21:00 uur

donderdag 15 maart 2018

Café Acoustique

Live radio programma waarbij 2 acts hun kunsten in akoestische setting komen vertonen:

‘Café Acoustique’: donderdag 15 februari 2018 in Café Lokaal in de A. Verherenstraat 5 te Heemskerk, aanvang 20.00 uur, optredens van v.a. 20.45 uur. Live op Heemskerk Fm : 107.4 via de ether in de IJmond, op 104.5 via de kabel, op radiokanaal 917 van ziggo via de TV of via internet( www.heemskerk.fm/luister). Deze avond wordt ook weer opgenomen door RTV IJmond en in reportage vorm later uitgezonden. Aanmelden voor een optreden: paulbogers@ziggo.nl

Aanvang 20:45 uur

zaterdag 17 maart 2018

Jimmy's Gang

Lekkere pop/rock van de 70's tot nu!

Aanvang 22:00 uur

zondag 22 april 2018

Muziekquiz

We hebben weer een leuke themaquiz voor jullie klaarstaan! 

DE MUZIEKQUIZ

Geef je team van maximaal 5 personen nu op via info@cafe-lokaal.nl
Doe het snel, er kunnen maximaal 12 teams meedoen.

Inschrijfgeld €2,50 per persoon.

Aanvang 19:00 uur